Laxlasagne med soltorkade tomater, keso & spenat

laxlasagne petraathome

Vi äter lite viktväktarinspirerat nu inför sommarsäsongen. Den här goda laxlasagnen med spenat, soltorkade tomater och keso var en trevlig bekantskap ur Viktväktarnas receptsamling tyckte vi alla tre här hemma.

Ingredienser

  • 200 g lax (receptet säger kall eller varmrökt, vi använde vanlig laxfilé)
  • 200 g spenat (vi använde djupfryst, det gick bra!)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 scharlottenlökar
  • 8 soltorkade tomater
  • 1 paket matlagningsgrädde 7,5% (vi tog ICA Matlagningsyogurth 10%, det gick också bra)
  • 1 stor burk keso
  • 1 dl riven ost 17%
  • 9 st lasagneplattor

Gör så här

Tag en kastrull, lägg i spenat, lax, soltorkade tomater och lök. Låt bli varmt. Varva lax- och spenatröran med keson och lasagneplattorna. Avsluta med riven ost. Ställ in i ugnen, 225 grader, i cirka 30 minuter eller till lasagneplattorna är mjuka. Servera med grönsaker.

Lycka till ♥ Petra

Annonser

2 kommentarer Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s